انجمن علمی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان

کارگروه‌های تخصصی و کمیته‌های انجمن

در ساختار انجمن گروه­‌های زیر بر اساس اساسنامه تعریف شده است. گروه های تخصصی در انجمن “باداما” مشتمل بر 7 کارگروه تخصصی می باشد. هدایت کلی کار گروه های تخصصی توسط رییس کارگروه (یک انگل شناس دامپزشکی پیشکسوت) انجام خواهد شد. در راس هر کارگروه تخصصی یک دبیر تخصصی عهده دار اجرای وظایف آن کارگروه تخصصی خواهد بود و در زیر مجموعه آن تعدادی از اعضا فعالیت خواهند داشت. کارگروه های تخصصی شامل موارد زیر می باشند:

1.کارگروه تخصصی بندپایان و اجرام منتقله از آن
2. کارگروه تخصصی تشخیص، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری های انگلی کرمی
3. کارگروه تخصصی تشخیص، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری های انگلی تک یاخته ای
4. کارگروه تخصصی بیماریهای انگلی مشترک، نوپدید و باز پدید
5. کارگروه تخصصی پژوهش های دانش بنیان و محصول محور
6. کارگروه تخصصی تدوین گاید لاین ها بومی
7. کارگروه تخصصی انگل های حیات وحش، زنبور عسل و آبزیان

 

وظایف کارگروه های تخصصی

هدف از تشکیل کارگروه های تخصصی هماهنگی، هم افزایی و کاربردی نمودن پژوهش های مرتبط با انگل شناسی و جلوگیری از موازی کاری می باشد. همچنین به عنوان پل ارتباطی بین سازمان های دولتی مانند سازمان دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، انستیتو پاستور ایران و موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور و دانشکده های دامپزشکی کشور با تعریف طرح های کاربردی به منسجم شدن و کاربردی شدن طرح ها در جهت حل معضلات کشور قدم بردارد.

 

  1. کارگروه تخصصی بندپایان و اجرام منتقله از آن: گروه تک یاخته های منتقله از بندپایان (تیلریا، بابزیا)، گروه آربوویروس ها، گروه باکتری های منتقله از بندپایان، گروه بررسی مقاومت به سموم و ترکیبات جایگزین در زیر مجموعه این کارگروه تخصصی قرار خواهند گرفت.
  2. کارگروه تخصصی اپیدمیولوژی، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری های انگلی کرمی: گروه مقاومت به داروها، گروه بیوکنترل، گروه واکسن و آنتی ژن های هدف انگل های کرمی در زیر مجموعه این کارگروه تخصصی قرار خواهند گرفت.
  3. کارگروه تخصصی اپیدمیولوژی، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری های انگلی تک یاخته ای: گروه مقاومت به داروها، گروه بیوکنترل، گروه واکسن و آنتی ژن های هدف انگل های تک یاخته ای در زیر مجموعه این کارگروه تخصصی قرار خواهند گرفت.
  4. کارگروه تخصصی بیماری های انگلی مشترک، نوپدید و باز پدید: گروه های تخصصی لیشمانیا، توکسوپلاسما، سستودهای زئونوز مانند کیست هیداتید، ترماتودهای زئونوز مانند فاسیولا و دیکروسلیوم در زیر مجموعه این کارگروه تخصصی قرار خواهند گرفت.
  5. ارگروه تخصصی پژوهش های دانش بنیان و محصول محور: اعضا این کارگروه تخصصی در جهت ارتباط فعال با شرکتهای داروسازی، سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و سازمان استاندارد تلاش خواهد نمود. هدف از این کارگروه اخذ نیازهای لازم در سازمان های ذکر شده، جلب حمایت و همکاری آنها در جهت تعریف پروژه های کلان محصول محور مورد نیاز کشور است. در این راستا این کارگروه به عنوان پل ارتباطی بین محققین علاقمند و سازمان های یاد شده سعی در هدایت تحقیقات به سمت تولید محصول، کمک و مشاوره جهت ثبت و به تولید رساندن محصول خواهد نمود.
  6. کارگروه تخصصی تدوین گاید لاین ها بومی: در تحقیقات داخل کشور علاوه بر موازی کاری، مشکلاتی از قبیل مغفول ماندن برخی فیلدهای پژوهشی و عدم استفاده از متودولوژی صحیح و مدرن در پژوهش ها مشاهده می گردد. اعضا این کارگروه تلاش خواهند کرد با ارائه موضوعات کمتر پرداخته شده (شکاف های پژوهشی) انرژی و بودجه های پژوهشی به سمت فیلدهای جدیدتر هدایت شود. این امر علاوه بر جلوگیری از موازی کاری و پرداختن به فیلدهای تحقیقاتی تکراری می تواند زمینه ساز ایده های نو به خصوص برای محققین جوان باشد. همچنین با توجه به اهمیت استفاده از متودولوژی صحیح در پژوهش ها (مواردی چون تعریف جامعه آماری و متغیرها، حجم نمونه، مخدوش گرهای احتمالی تحقیق و روش انجام تحقیق) تلاش خواهد نمود گایدلاین های تخصصی در هر فیلد را بومی سازی کرده و در اختیار محققین قرار دهد.
  7. کارگروه تخصصی انگل های حیات وحش، زنبور عسل و آبزیان: حیات وحش و آبزیان جزء موارد کمتر پرداخته شده در فیلد انگل شناسی می باشد. گروه های تخصصی اپیدمیولوژی، تشخیص، درمان و کنترل و پیشگیری انگل های حیات وحش، زنبور عسل و آبزیان در زیر مجموعه این کارگروه تخصصی قرار خواهند گرفت.

 

کمیته­‌ها

ساختار و وظایف کمیته پذیرش و روابط عمومی
کمیته پذیرش و روابط عمومی در انجمن “باداما” مسئول توسعه، بهروزرسانی و نظارت بر خطمشیهای ارتباطی، حسابهای شبکههای اجتماعی و گروههای گفتگوی الکترونیکی و همچنین توصیه راههای جدید برای ارتباط با اعضا و سایر طرفهای ذینفع از طریق رسانههای جایگزین است. این کمیته همچنین مسئول بهروزرسانی اطلاعات در مورد فعالیتهای کمیتهها، جلسات انجمن (هیأت مدیره، عمومی و فوقالعاده)، اطلاعرسانی در مورد رویدادهای ملی و جهانی که در ارتباط با اهداف و فعالیتهای انجمن هستند، میباشد.

ساختار کمیته
ساختار کمیته مشتمل بر مسئول کمیته و اعضایی میباشد که برای پیشبرد وظایف انجمن با انتخاب مسئول کمیته با شرح وظیفه مشخص به کمیته اضافه می شوند.

وظایف کمیته

وظایف کمیته به شرح زیر تشریح می­ گردد:

  1. اخذ اطلاعات از کلیه کمیته ها و سازماندهی آن ها جهت اطلاعرسانی عمومی.
  2. تهیه بانک اطلاعاتی از کلیه افراد حقیقی و حقوقی و شرکت ها و سازمان های عضو انجمن جهت نگهداری در بانک های اطلاعاتی انجمن.
  3. تلاش و اقدام برای معرفی موثر انجمن به سایر متخصصان و علاقمندان انگلشناسی و دعوت از آنان برای عضویت در انجمن.
  4. حضور فعال در فضاهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی.
    5. حفظ ارتباط با اعضا و اطلاعرسانی به موقع و مناسب اخبار انجمن.
  5. قدام جهت تعامل موثر با رسانه ها با توجه به دستورات هیات مدیره.
  6. تنظیم مناسبات درون سازمانی، برگزاری و مستند سازی کنفرانس ها و برگزاری مراسمات به عنوان مثال تقدیر از استادان برجسته.
  7. فعالیت مشترک با کمیته های آموزش و کمیته پژوهش جهت اطلاعرسانی اخبار کمیتههای مربوط.
  8. انجام اقدامات مربوط به تبلیغات و نگهداری سایت.
  9. تهیه و انتشار خبرنامه الکترونیکی مشتمل بر حوزههای محتوایی متنوع و جدید و همچنین طراحی روشهایی برای دریافت و/یا جلب مشارکت اعضای انجمن.
  10. سایر موارد حسب پیشنهاد و توصیه هیات مدیره انجمن.

 

مسئول کمیته دارای وظایف زیر است که می تواند در همکاری با اعضای محترم هیأت مدیره انجمن انجام گیرند:

1.ارتباط مناسب با اعضاء و غیرعضوها جهت اطلاع رسانی های مناسب و به هنگام در شبکه های اجتماعی.
2. رهبری و هدایت اعضای کمیته جهت تهیه خبرنامه الکترونیکی، همچنین طراحی روشهایی برای دریافت

 

وظایف کمیته آموزش و پژوهش:  پیگیری مسایل صنفی واشتغال فارغ التحصیلان، بررسی سرفصل دروس انگل شناسی وتشکیل گروه جهت تبادل نظر با مدیران گروه ها.

کمیته انتشارات: پیگیری و اقدام جهت انتشار مجله انجمن.

کمیته آمار و اطلاعات: جمع آوری آمار و اطلاعات از فعالیت های انجمن و تدوین گزارش فعالیت ها.

وظایف کمیته گردهمایی های علمی:  برگزاری وبینارهای ماهیانه انجمن توسط کمیته همایش ها و رویدادهابا همکاری کمیته های تخصصی و آموزش.

 

گروه های تخصصی در انجمن “باداما” مشتمل بر 7 کارگروه تخصصی می­باشد. ریاست کلی کارگروه­ها بر عهده استاد پیشکسوت جناب آقای دکتر صادق رهبری و دبیر کارگروه­ها سرکار خانم دکتر الهه ابراهیم زاده می­باشند. در رأس هر کارگروه تخصصی، یک انگل­شناس دامپزشکی مسئولیت آن کارگروه را برعهده خواهد داشت.

 

اعضاء زیر مجموعه هر کارگروه شامل کلیه اعضاء هیات علمی، دانش­آموختگان کارشناسی­ارشد انگل­شناسی، دکترای تخصصی انگل­شناسی، اپیدمیولوژی و سایر تخصص­های وابسته و دامپزشکان عمومی می ­توانند باشند. کارگروه­ های تخصصی شامل موارد زیر می­ باشند:

1-کارگروه تخصصی بندپایان مفید و مضر و اجرام منتقله از آن­ها: خانم دکتر نبیان

2-کارگروه تخصصی تشخیص، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری­ های انگلی کرمی: خانم دکتر جالوسیان

3- کارگروه تخصصی تشخیص، کنترل و پیشگیری و درمان بیماری­ های انگلی تک­یاخته ای: خانم دکتر بهرامی

4-کارگروه تخصصی بیماریهای انگلی مشترک، نوپدید و باز پدید: خانم دکتر صدر شیرازی

5-کارگروه تخصصی پژوهش ­های دانش بنیان و محصول محور: آقای دکتر شایان

6-کارگروه تخصصی تدوین دستورالعمل­ ها و راهنماهای بومی: (متعاقبا اعلام خواهد شد)

7-کارگروه تخصصی انگل­ های حیات وحش و آبزیان: آقای دکتر خدری

 

هدف از تشکیل کارگروه های تخصصی هماهنگی، هم­افزایی و کاربردی نمودن پژوهشهای مرتبط با انگل­ شناسی و جلوگیری از موازی­کاری می باشد.  همچنین در نظر است به عنوان پل ارتباطی بین سازمان­ه ای دولتی مرتبط مانند سازمان دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، انستیتو پاستور ایران و موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور و دانشکده های دامپزشکی کشور با تعریف طرحهای کاربردی در جهت حل معضلات کشور اقدام شود. امید است با مشارکت همگان بتوان به این مهم دست یافت.

به این وسیله از کلیه اعضا انجمن ” بیماری های انگلی دام و انگل های مشترک انسان و حیوان”دعوت میشود بر اساس علائق و زمینه تخصصی خود جهت عضویت در کارگروه های فوق اقدام نمایند. به این منظور به دبیر کارگروه ها دکتر الهه ابراهیم زاده( در واتس آپ پیام داده نام، نام خانوادگی، محل اشتغال (در صورت شاغل بودن)، دانشگاه محل تحصیل، ایمیل و کارگروه (های) تخصصی مد نظر خود را اعلام فرمائید.